Fodring af økologiske grise – bedre økonomi og miljø - (demo)
Dette projekt medfinansieres af "Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram", (GUDP) under Fødevareministeriet.
Projektets fokus er mindsket foderspild.
Mindsket foderspild vil forbedre produktionsøkonomien hos landmændene, samtidig med at miljøbelastningen pr. kg produceret kød reduceres. Selve indsatsen er en blanding af ændringer i udstyr og management i besætningerne.
Der er iværksat en særlig indsats for at reducere spild, der skyldes rotter og fugle. Hos 4 producenter gennemføres afprøvninger over 2 år for at reducere foderforbruget.
Fagligt Nyt 2019
Der er blevet udviklet 4 regneark som kan bruges af de økologiske landmænd, så de kender konsekven-serne af deres investeringer. I alle ark kan landmanden bruge sine egne tal.
I projektet Reduceret foderspild hos økologiske grise – bedre økonomi og miljø er der blevet implementeret 4 tiltag hos sohold, hvor effekten var et reduceret foderforbrug.
Sædskifte hos den økologiske griseproducent på sandjord og en samarbejdspartner på lerjord
Fakta-ark nr. 2 Fodring af økologiske grise - bedre økonomi og miljø
Fakta-ark nr. 3 Fodring af økologiske grise - bedre økonomi og miljø
Fakta-ark nr. 4 Fodring af økologiske grise - bedre økonomi og miljø
Fakta-ark nr. 1 - Fodring af økologiske grise - bedre økonomi og miljø
I afprøvningen blev produktionsegenskaber, herunder foderudnyttelsen, for første gang i økologisk slagtesvineproduktion sikkert registreret. Der var ikke effekt på foderudnyttelsen af ændringer i foderet.